Tajine van lam, rozijnen en amandelen

(dit is een recept voor 3 personen)
750 gr lamsschouder 125 gr amandelen
500 gr uien theelepel gemberpoeder
250 gr witte rozijnen theelepel kaneel
4 eetlepels olijfolie eetlepel poedersuiker
1 eetlepel zonnebloemolie zout, peper


  1. Vlees wassen en snijden in gemiddelde stukken. Rozijnen goed wassen. Uien in reepjes snijden.
  2. Verwarm in een pan de helft van de olijfolie en het vlees. Daarna gemberpoeder, zout, peper en 20 cl water toevoegen. Het geheel 40 minuten op een laag vuurtje laten pruttelen.
  3. Verwarm in een andere pan de rest van de olijfolie met de uien op een laag vuurtje gedurende 10 minuten (tot de uien gaar zijn). Voeg tijdens de 10 minuten de rozijnen, kaneel en suiker toe.
  4. Amandelen weken in gekookt water, als er een velletje omheen zit, en de velletjes na een kwartiertje verwijderen. Bak vervolgens de amandelen in de zonnebloemolie, gedurende 5 minuten (de pan veel bewegen).
  5. Voeg de uien toe aan het vlees en roer goed door tot de twee sauzen van de beide pannen zich goed mengen.
  6. Doe het geheel in een tajine of schaal, strooi de amandelen erover en serveer met brood.